MTH 030 -- Elementary Algebra -- Exercise Solutions
Section:
4.1

27. Identify the base and the exponent in the exponetial expression 43.
Solution:
The base is 4 and the exponent is 3.

28. Identify the base and the exponent in the exponetial expression (- 8)2.
Solution:
The base is -8 and the exponent is 2.

29. Identify the base and the exponent in the exponetial expression x5.
Solution:
The base is x and the exponent is 5.

31. Identify the base and the exponent in the exponetial expression (- 3x)2.
Solution:
The base is -3x and the exponent is 2.

32. Identify the base and the exponent in the exponetial expression -x4.
Solution:
The base is x and the exponent is 4.

34. Identify the base and the exponent in the exponetial expression 3.14r4.
Solution:
The base is r and the exponent is 4.

35. Evaluate (- 4)2
Solution:   (- 4)2 = (- 4)(- 4) = 16

36. Evaluate (- 5)2
Solution:   (- 5)2 = (- 5)(- 5) = 25

37. Evaluate - 42
Solution:  - 42 = - (4)(4) = - 16

38. Evaluate - 52
Solution:  - 52 = - (5)(5) = - 25